Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Bli insektenes hotelldirektør

Tips og råd
Bli insektenes hotelldirektør

Det har de siste årene vært en dramatisk høy dødelighet blant insekter som humler og bier. Dette igjen innvirker på matproduksjonen verden over. Teoriene om årsakene til insekts-døden er mange, men noen av konklusjonene er at det mange steder er mangel på mat og hvilesteder. Her er det mulig for enhver å gi et lite bidrag og å faktisk gjøre en forskjell.

Tilby insektene blomster med pollen og nektar. I tillegg kan enhver hage-, terrasse- eller ballongeier tilby et hvilested for insekter med et insekts-hotell. Som hotelldirektør kan man tilby små og store, fargerike eller sparsommelige hvilesteder for innsekter på dager med mye vind eller plutselige regnskurer.

Et innsekts-hotell er et hus med ulike materialer som både fungerer som skjulested eller som et sted hvor insekter kan overnatte og bo over en eller flere netter. Det fungerer enkelt sagt som en fuglekasse, men for små kryp i stedet. For både liten og stor er det skikkelige moro og interessant å se hvilke krabater som etterhvert sjekker inn på hotellet.

La selve insekts-hotellet bli utsatt for vær og vind. Da ”mørner” materialene i hotellet og det blir ideelle forhold for de små gjestene. Man kan gjerne henge flere hus rundt omkring i en hage – som eksempel i frukttrær, borte ved blomsterbedet og ved jordbærhagen.

Vær litt tålmodig og gi det litt tid, så vil det i løpet av en stund komme gjester.

Da kan du vise en hel verden at du er en god hotelldirektør, og du kan glede deg over mange spennende gjester!Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn